13 Dec 2009

PROPER TABLES MANNERS AND ETIQUETTE

I learned table manners since I was a kid. But when I am in the kampung or at home well... my table manners quite different makan style kampung la bah.. garfu lima heehhheheheee...

But.. when you dine with the officials, socialites and business people it required.

11 Dec 2009

BURUH PRO

Cuba tengok kerja dia.. memang pro. Bukan PROfessional tapi PROblem. Adakah... bina dinding dulu baru tiang rumah??!!? No komen.

27 Oct 2009

JAMBATAN GANTUNG RUNTUH D PERAK - IMAGINE IF THIS HAPPEN IN OUR HOMETOWN

Berita Utara
October 27, 2009 08:50 AM
22 Murid Dikhuatiri Hilang Apabila Jambatan Gantung Runtuh
KAMPAR, 27 Okt (Bernama) -- Seramai 22 murid dikhuatiri hilang akibat dihanyutkan air deras apabila jambatan gantung yang mereka guna untuk menyeberang Sungai Kampar di Sekolah Kebangsaan Kuala Dipang dekat sini runtuh pada kira-kira 10.30 malam tadi.

Kira-kira 20 murid lain terselamat apabila sempat berpegang pada tali jambatan dan ada yang diselamatkan oleh seorang guru dan pengawal sekolah berkenaan, kata jurucakap polis.

Murid-murid terbabit adalah antara 298 murid dari 60 sekolah rendah dari Kampar, Tronoh dan Batu Gajah yang menyertai aktiviti kokurikulum Perkhemahan 1 Malaysia anjuran Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Kinta Selatan.

Sehingga awal pagi, usaha mencari dan menyelamat oleh polis, bomba dan penyelamat, Rela dan orang ramai masih belum menemui murid-murid yang hilang.

Seramai 59 murid kini berada di Sekolah Kebangsaan Kuala Dipang manakala sekumpulan lagi masih berada di tapak perkhemahan di seberang sungai berkenaan.

Ibu bapa murid berada di sekolah itu sejak tengah malam tadi untuk mendapatkan maklumat mengenai nasib anak mereka dan keadaan agak kelam kabut apabila beberapa ibu bapa tidak dapat menahan kemarahan apabila sehingga 3 pagi, tiada maklumat diterima sama ada anak mereka selamat atau tidak.

Nahas itu berlaku semasa sekumpulan peserta perkhemahan sedang menyeberangi jambatan berkenaan dari tapak perkhemahan untuk ke Sekolah Kebangsaan Kuala Dipang bagi jamuan malam.

Seorang murid yang terselamat K. Mathivanan, 12, berkata kejadian itu berlaku secara tiba-tiba.

Katanya, ketika itu terdapat antara 30 hingga 50 murid di atas jambatan kerana ada yang hendak ke sekolah dan ada yang balik selepas jamuan.

Beliau berkata sebelum runtuh, jambatan berkenaan bergoyang kerana ada murid yang melompat dan bermain semasa berada di atasnya.

"Tiba-tiba kami tercampak ke dalam sungai dan saya sempat berpaut pada tali...air sungai sangat kuat tetapi saya dapat menarik badan untuk naik," katanya.

Jambatan sepanjang kira-kira 50 meter itu baru siap dibina dua minggu lepas bagi menggantikan sebuah jambatan gantung lama yang runtuh sebelum ini, kata seorang anggota Persatuan Ibu Bapa dan Guru (PIBG) sekolah berkenaan.

Mathivanan berkata suasana seronok tiba-tiba menjadi keadaan kelam kabut dan ramai murid menjerit-jerit meminta tolong dan ada yang menangis.

Seorang guru Mohd Safri Abdul Rafar berkata beliau berada tidak jauh dari jambatan dan terkejut apabila terdengar bunyi benda jatuh diikuti oleh jerit pekik.

"Saya terus melompat pagar dan terjun ke dalam sungai, saya sempat membawa naik tiga atau empat murid...air sangat deras dan saya sendiri hampir lemas dan terpaksa naik ke tebing," katanya.

Safri berkata beliau kemudian turun semula dan sempat membawa naik lima lagi murid.

Pengawal sekolah berkenaan yang dikenali sebagai Idris sempat menyelamatkan enam murid, katanya.

Katanya beliau sedih dan terkilan kerana tidak sempat menyelamat seorang murid yang masih berpegang pada tali besi sebelum dihanyutkan air.

Perkhemahan itu bermula Selasa dan dijadualkan hingga Khamis dan pendaftaran peserta dibuat sejak 3 petang Isnin, kata guru SK Seri Tronoh itu.

Seramai 23 guru terlibat dengan perkhemahan itu dan kem yang diadakan di Sekolah Kebangsaan Kuala Dipang itu yang kedua dianjurkan Pejabat Pelajaran Daerah (PPD) Kinta Selatan selepas perkhemahan di SK Pos Raya minggu lepas.

Perkhemahan yang sama diadakan serentak pada Selasa di Daerah Larut, Matang dan Selama serta Daerah Manjung, katanya.

Murid yang menyertai perkhemahan itu daripada pelbagai bangsa sejajar dengan objektif perkhemahan untuk mereka berinteraksi dan melakukan aktiviti bersama-sama seperti memasak masakan tradisional, mengikuti latihan kebudayaan dan bermain pelbagai jenis permainan rakyat.

Menteri Besar Datuk Seri Dr Zambry Abdul Kadir yang melawat tempat kejadian tengah malam tadi telah mengarahkan siasatan segera dijalankan terhadap kejadian itu.

"Jambatan gantung ini baru siap...jelas jambatan ini runtuh apabila tiang besinya terbongkah...kita mahu tahu sama ada ia dibina mengikut spesifikasi atau tidak," katanya.

Tiang besi dan bongkah konkrit yang mengikat tali jambatan di tebing sebelah sekolah berkenaan tercabut dan tercampak kira-kira 10 meter manakala sebahagian lantai jambatan masih berada di permukaan sungai.

Sungai Kampar terkenal dengan kegiatan sukan air lasak dan lebar sungai berkenaan di kawasan kejadian adalah kira-kira 30 meter dan sedalam kira-kira 1.5 meter.

--BERNAMA

25 Oct 2009

KU SUMPAH SEMUA KETURUNAN MU RA-NGIB......... BLOODY TERMITES, U ATE MY BOOKS!

I nearly had a heart attack when I saw hundred of termites happily crawling and eating my storybook collections (mind you, years... of collections, imported book collections lagi tu!) which kept inside a box at the garage storeroom last year..

You couldn't imagine my feelings (except if you have gone tru it yourself) the money you spend buying the books and the enjoyment of  reading it (again and again over the years) *sigh*

14 Oct 2009

WELCOME TO D 3RD CLASS MENTALITY CLUB OF KOTA MARUDU

OKay! I confess I sometimes .. join in the 3rd Class Mentality Club of  Kota Marudu (KM). What is 3rd class mentality? Well.. here's some example "kalu saya tak buat/ ambil bantuan ni, orang lain akan overtake" "saya tak peduli, saya mesti putung barisan biar urang belakang buduh2 menunggu" "Kalu orang buat, kenapa saya tidak buli" "Buang ja tu sampah dimana2, Orang lain pun buat" I'm sure you all heard these words or saw ppl do these.

6 Oct 2009

PROBLEM HOSTING CUSTOM DOMAIN @ BLOGGER

I purchased a custom domain last week www.c-tt.net (somebody already taken the .com taken silaka ) I had been trying to understand the instruction or guide from blogger, how to setup custom domain. Change here and there. Waited for 2 days but still nothing happening. Can somebody help me, plz... nanti sia blanja makan 3 x hehehhee....

27 Sep 2009

KA-CHING!


"Ka-Ching"

We live in a greedy little world--
that teaches every little boy and girl
To earn as much as they can possibly--
then turn around and
Spend it foolishly
We've created us a credit card mess
We spend the money that we don't possess
Our religion is to go and blow it all
So it's shoppin' every Sunday at the mall

All we ever want is more
A lot more than we had before
So take me to the nearest store

[Chorus:]
Can you hear it ring
It makes you wanna sing
It's such a beautiful thing--Ka-ching!
Lots of diamond rings
The happiness it brings
You'll live like a king
With lots of money and things

When you're broke go and get a loan
Take out another mortgage on your home
Consolidate so you can afford
To go and spend some more when
you get bored

All we ever want is more
A lot more than we had before
So take me to the nearest store

[Repeat Chorus]

Let's swing
Dig deeper in your pocket
Oh, yeah, ha
Come on I know you've got it
Dig deeper in your wallet
Oh

All we ever want is more
A lot more than we had before
So take me to the nearest store

[Repeat Chorus]

Can you hear it ring
It makes you wanna sing
You'll live like a king
With lots of money and things
Ka-ching!

23 Sep 2009

UNDERSTANDING HTML CODES

At last... I think I'm beginning to understand editing html codes. Thanks to Blogger FAQs and myself hehheheee.... Expect original template design from me NEXT weekend. Nampak nya c Letty not totally bangang at all hehee..

13 Sep 2009

MY SUNDAY PLANS RUINED :(

Silaka.. my plans going to Tamu Kota Belud ruined. Totally ruined. The vehicle won't start. Tried to tukang2 the vehicle myself I know the battery flat so need to charge it. Wow! A bucket of sweats trying to removed the battery. It seems that the nut and bolt are very tight. So, I called a Mechanic.Stupid of me, not calling the mechanic earlier. Wasting my sweat saja.
When the mechanic arrive, I was right about the battery but... look-see on the condition of the engine it seems.... Ka-ching! Ka-ching! "sigh" .

8 Sep 2009

WHAT A HECTIC DAY @ WORK!

I am going to KL Sept 14th with my boss (YB). Attending official matters. Camna ni!??!! Need to adjust all Yb's program. So many things to do in so little time. Matai oku noh..

7 Sep 2009

TERSEREMPAK DGN HANTU DI KG. TAGIBANG

Hari khamis yang lepas, saya telah menyertai rombongan eh! maaf bukan menyertai, tetapi bertugas mengikuti lawatan YB Pn. Anita Barating berserta UPKR, Unit Hospital, RELA, dan "entourage" YB ke Kg. Tagibang. Kesemuanya berjumlah 18 orang dan 5 buah Hilux sebagai pengangkutan ke kg tersebut. 

Kami dimaklumkan oleh JKKK Kg Tagibang bahawa jalan melalui Ranau ke Kg. tersebut jalan yang bagus maksudnya "passable road". Dengan maklumat tersebut kami pun ikut jalan Ranau. Waduh!.. perjalanan tersebut  memakan masa 7 jam. Dari Kota Marudu jam 2 petang sampai di Kg. Tagibang sudah jam 9 malam. Kami sesat bah.. haya! tu kenderaan yang membawa JKKK ar.. tidak pun tunggu kami. Nah! terpaksa lah kami turun tanya orang kampung.

Tiba saja di Balai Raya Kg. Tagibang kami disambut oleh Ketua Kampung. Rasa letih, bau peluh dan daki melekat dikulit maka saya dan seorang rakan pergi ke belakang rumah Ketua Kampung menuju ke sebuah pondok tempat mandi. Kalau tak silap, masa tu dekat tengah malam sudah. Tiba di pondok tersebut,  saya memberi laluan rakan saya mandi dulu dan saya berjaga di depan pondok tersebut..Sewaktu saya sedang berdiri, tiba-tiba saya nampak orang berbaju putih bongkok sedikit lalu lurus menuju ke pondok buruk belakang tandas.  Saya jenguk pondok buruk tu pintu tidak berbuka pun, eh? mana sudah tu orang?.Tercengah saya  seketika. Orang kah? Hantu?. Kalau hantu, mengapa bulu roma tak berdiri?. Tanpa memberitahu rakan saya yang sedang mandi tu.. saya tinggalkannya dan balik ke balai raya. Sampai di dalam balai raya saya terus duduk dan berfikir, apa yang saya nampak tu, orang atau hantu? Pertanyaan ini berulang2 difikiran saya. Seorang dari rombongan menegur saya "letty, kenapa dengan kau?" Saya jawab selamba "o.. saya masih tunggu giliran saya mandi". Saya tidak memberitahu mereka kejadian tersebut. Oleh kerana rasa takut itu tidak ada pada diri saya dan bulu roma tidak berdiri maka saya fikir bukan hantu lah yang saya nampak tu. Lalu saya berdiri dan balik ke pondok tempat mandi. Lepas mandi dan makan, saya tidur berkhemah di luar balai raya. Yang lain, ada yang tidur didalam kereta dan ada yang tidur di lantai balai raya.

Keesokan paginya, masih berbaring didalam khemah terlintas difikiran saya tentang peristiwa malam tu.. kalau orang, mengapa dia paling pada saya? Tak dia tidak nampak saya? Napa dia jalan lurus, tidak mengelak rumput panjang? OMG! baru saya perasan yang saya tidak nampak kaki orang tersebut! Sah! memang saya terserampak dengan hantu.. Baru lah saya rasa seram..AarGhHH!!!!!

Lihat lah lakaran saya rupa bentuk hantu yang saya terserempak tu. Bikin takut kan? 

1 Sep 2009

MAMARASAK KULAM HILO LIKUD WALAI DAHAI



Mamarasak yahai do kulam mogidu do sadah terutama ih pangal. Gontion dahai do sadah wagu mantad perikanan. Mamakai yahai do tolu pam. Suab doti arasak nogi. Osiok mintamol suab boh... heheheee.... harap2 katamol do sadah tagayo.

31 Aug 2009

Mata kucing anyone? RM8/kg

Our mata kucing ripened. Sadly, we cannot eat because we have a weak lung. Makan ja, trus batuk2. We do not want the mata kucing go to waste so.. we're selling it in front of our house in Jln Lotong everyday.

Hehe... We gaji budak2 kampung to look after the fruit stall, help them earn some money too..

30 Aug 2009

River Journey to Kg. Ulu Salinatan, Pensiangan

Recently, I followed the Goshen SDA Church Members Evangelism program to Kg. Ulu Salinatan, Pensiangan.  We all parked our vehicles at Kg. Salung jetty and chartered 14 boats for the river journey.


Wow. The river journey was the best ever journey I experienced, its my first time. "Sakai" bah sya. We started our journey at about 2:30pm and reached our destination almost 8:pm. 


(to be continue.. its lunch time until then happy weekend)

28 Aug 2009

CAKE, CAKE, CAKE

Cake. cake. cake been in my mind the whole month! Mind you, the cakes in KM bukan tak sedap but the test different la... not satisfying.

I am going to KK today, to do some errands for mum. Later... I am going to take my sweet time makan Cake! more like pig-out time kakkakakakaaa....

13 Aug 2009

AT LAST.... GOT A NEW LAPTOP

Yes! at last I got a new laptop. The cheapest bah at PC Fair last week, aspire1 acer RM1399.
My broken laptop LCD will be replaced with LCD Monitor which will be converted to desktop for home use. Pintar ka tidak? hehehee....

19 Jul 2009

MY QUEEN (A VERY FUNNY DRAMA)

Its nearly 2:30am, must sleep. But my eyes aaa still want to continue watching taiwan dramas "My Queen" its a romantic comedy . Macam going marathon o.. watching all the 21 episodes.


Very funny drama. See la for yourself *My Queen* I think you yourself pun mau go marathon.

18 Jul 2009

SHIRTS WITH ADVANCE TECH - COLUMBIA SPROTWEAR


Some of you might have notice these shirts on me. I love these shirts! Mau tau kenapa? You know why?
1st- Vented - betul... belakang shirt ni ada jendela direka khas bagi laluan udara keluar/ masuk maka tidak rasa panas badan kalu dibawah matahari.
2nd-Wicking - Kalu basah cepat kering, ngam sama sia sbab kuat berpeluh.
3rd- UPF30 - UV protection bah... mana ko cari!

Shirt ni sesuai utk smua occasions. Office pun boleh. Field Trip pun boleh.


My next purchase will be :-

Silver Ridge™ III Short Sleeve ShirtOR
The price of these shirts buli tahan juga.. tapi apa buli buat, sia dah suka. I had been saving since May'09. The location of Columbia shop is at 2nd flr, CityMall, Jln Lintas, Kota Kinabalu. www.columbia.com

4 Jul 2009

MY LAPTOP HANGKANG!

And the blame goes to my foot! Betul.. When I wake up this morning my foot was top of the laptop. Hoyooo... When I switched on, a dark screen only staring me.
Now I am thinking either to repair or buy a new one. Hmmmm... I have a strong feeling to buy a new one if! I got an extra $$$. There is a Computer Fair coming up this August maybe can look-see look-see. For now, borrow yb's pc dulu hehehheee...

28 Jun 2009

FUNNY FRIENDSHIP PRAYER


Just imagine bah.. kalu ni prayer menjadi, funny kan?

24 Jun 2009

MANIPULATE

Defination :-
1: to treat or operate with or as if with the hands or by mechanical means especially in a skillful manner
2 a: to manage or utilize skillfully b: to control or play upon by artful, unfair, or insidious means especially to one's own advantage
3: to change by artful or unfair means so as to serve one's purpose

I know that I am not perfect person, I myself have weakness too. And, that weakness sometimes put me in troubles. But, manipulator I am not. But being accused of one tru sms and it spread like a wildfire really made mad and disappointed.

Get even? nearly you know, but after a lot of thinking and the rational motive behind the sms I decided to let them win. Guess the groupie can cash that win. Sooner or later that cash gonna run out. What then? Huh! make me laugh only.

21 Jun 2009

I THINK I HAVE A TALENT IN PHOTOGRAPHY CEWAH!

Seriously. Look at the pictures I took since holding a camera (borrowed camera :( bah..) a month ago.
So.. amacam? Got talent or not? Okie, Ana please be inform I have no feelings to buy a "canggih" camera. And I hope that feeling stays that way. Expensive hobby o...

17 Jun 2009

PANIC ATTACK I HAVE YET TO FINISH MY FINAL UTM PMA

Matai noh oku... panic attack ni. Tarik nafas letty, tarik nafas.

Inilah bah kalu salah pilih tajuk buat final assignment. Tidak buli diubah sudah kalu course leader sudah approved tu tajuk. The title of my final project paper is "SWOT analysis on Sustainable Forest Management". Hope I can finish by friday next week.

God, please take care of my health during this period. Thank you. Amen.

12 Jun 2009

THANKS GOD, OUR HELPER CAMEBACK!

*Phew!* what a relief. Our maid Awat from Sonsogon cameback to work with us. Now no more worrying dust piling up in the house.

8 Jun 2009

FALLED IN LOVE - CITIZEN WICCA

I'm soooOOOOO fed-up! with certain people thinking or giving a reason for you without asking you 1st! Geram betul la...

HellO! Excuse Me! I bought this watch with my own pocket okay?!... Come on, I didn't joined or worked with ADUN N.5 Tandek for $$$$$. I don't have to work with ADUN N.5 Tandek to buy a nice watch okay!

Now I understood what my mum meant, of me being involved in politics. She said, "T, kalu ko karaja atau ikut pulitik, apa ja ko beli memang kana cakap tu. Samada ko bili baju bili beg atau pigi holiday luar negeri suda kana cakap, bili dari hasil duit pulitik walaupun bukan, ko kana hati2".

Wow. Seksa la saya kalu begini. Camna ni?

Ini lah sikap manusia yang sudah kehilangan "positif thinking". Everything tends to be negative which pollute the minds and reasons. Memang "Joykiller" la namanya manusia jenis ini.

o8/05/09 22:32
My heart beat, stop. I just could not take my eyes away. I think, I have fall in love with this watch. I must have this watch! *sigh...*

26 May 2009

KECEWA PERANGAI SEGELINTIR PENDUDUK KOTA MARUDU

Walaupun letih sejak minggu lalu dan baru pulang sebentar tadi (1:00am) dan mengantuk, saya ingin mengambil kesempatan ini untuk meluahkan rasa sangat sangat kecewa terhadap segelintir penduduk Kota Marudu yang  menunjukkan sikap "tamak" terang2 didepan mata saya sendiri hari ini. 

Cuba fikir bah, Saya tahu orang itu ada kereta, rumah, kantin kampung ala... tidak payah lah saya sebut asset2nya cakap sahaja dia seorang kontraktor memang tidak layak memohon bantuan untuk orang miskin tapi ini nak.. juga ajukan permohonan minta bantuan. Apa lagi saya pun buat muka bodoh saja waktu menerima permohonan tersebut. Gambar pun boleh tahan tayang pondok buruk tapi saya tak boleh post (shhh..) . Lepas tu petang tu timbul lagi seorang kontraktor pun serupa juga. 

Jangan lah begini bah  buat malu ja kena cakap2 orang. 

19 May 2009

I GOT A MISSION ! KG. MOSOLOG

When I "janji" it is a MUST to fulfill. "Janji mesti dikota". Even though the process is a bit slow, I manage to take some pictures of the place and the zinc roof price from Thien Guan.  

Now there is a problem... I forgot to measure the place because I need to know whether the 31 pcs of zinc roofs are enough or not. Kena balik to the place again.

After that, next course of action I'm going to take is.. ask permit from Police. Its a public offense to collect money/ donation from the public without a permit. Nanti masuk jail siapa mo kasi makan saya :(

16/04/09-8:22
I have a mission to fullfill. Charity mission that is. Need to find sponsors of 31 pcs zinc roofs and a bundle of sawtimbers or sponsors of each material needed (1 keping atap - 1 sponsor).
These materials are to be donated to the Women's Assc. of Kg. Mosolog, Kota Marudu. I will write the details later after I get some pictures of the place that need to be repaired and the cost of materials.

16 May 2009

GOING E-BUSINESS

A minute ago I had registered a domain and webhosting for RM80.00 only from EcommerceMastery. Payment by cheque. Mau experimental handicrafts, trinkets, souviniors and gifts business bah (crossing my fingers ni..) 
I hope, by end of June can start my business online sudah heheheee... 

~www.tt-craftsnsuch.net~

PERTANDINGAN SUKAN TRADISI DI KDCA PADA 30 & 31 MEI

Pesta Kaamatan tahun lalu di KDCA, saya telah menyertai 2 pertandingan sukan tradisi walaupun tidak menang apa2 - amuh oku asampin moniru mamakai lositik bah . Yang penting saya enjoy benar... 

Bah.. SeSiapa yang berminat menyertai sukan tradisi isi BORANG dan hantarkan ke :

Urusetia,
Jawatankuasa Sukan Tradisi Pesta Kaamatan
Peringkat Negeri Sabah Tahun 2009
Lembaga Sukan Negeri Sabah
Beg Berkunci 142
88994 KOTA KINABALU
Fax : 088-217830 atau Emel : Isns@sabah.gov.my

Tahun ini, saya berpeluang bertugas di rumah panjang KDCA. Come and visit kio..

5 May 2009

LACK OF SLEEP ....

I reckon lack of sleep these few days will make a racc0on eyes!! on me! by end of this week. Can't wait this busyness to end quickly. 

4 May 2009

BUSY WEEK

I don't know whether I can survive this week! So, much work to do. 
1. PBS Branch AGM -4/5/09
2. Attending courses-4-8/5/09
2. PBS Divisional AGM-11/5/09 
3. Kaamatan Festivel-10/5/09 yahooooOOO! jadik PRO artist AF Marsha and Candy 

God.. please take care my health and my sanity this week while i do all the above volunter works.

Thank you God. Amen.

2 May 2009

PENUTUP TIUB TAYAR BRO KU DICURI ORANG

Semalam bro ku mengomel kerana ke-4 4 penutup tiub tayar keretanya dicuri orang ditempat letak kereta tempat kerjanya. Tempat letak kereta tersebut dijaga oleh 2 sekuriti hotel. Kes sekuriti makan gaji buta la ni... Nasib baik bukan tayar yang dicuri.  

Tak tahu apa nak jadi dunia ni.. penutup tiub tayar pun nak dicuri, bukannya berharga sangat. 

1 May 2009

CONDOLENCE MESSAGE TO MY FRIEND MAILA PETER GOVIND

My dear friend,

Read the sad news in the Daily Express today. I am so sorry for your loss.  May your grandmama rest in peace.

My sincere thoughts and prayers are with you and your family.

With deepest sympathy,

Letty

HapPy LaBoUr Day!

29 Apr 2009

MERAYAU RAYAU BOGEL DI KG. SALIMANDUT

Betul....ayam ni memang bogel tak tahu malu, merayau-rayau di gerai junction Kg. Salimandut-Mosolog. Ayam spesis baru kah ataupun kena penyakit ni? Saya pun tak tahu.

Jikalau kamu ingin melihat sendiri ayam tersebut singgahlah di gerai yang saya sebut tadi dan buat kebajikan, tolong beli kelapa makcik punya gerai tersebut (kasian bah.. support2 la orang tua tu). Kelapanya cuma seringgit ja.. Terima kasih.

MAID WITH HICHEYS

Our last maid resigned last week. She's getting married. Tru orang kampung we got a new one but... we are worried, very very worried indeed, when we picked her up at Kg. Gana station near the pasar beras Kota Marudu yesterday, her neck was full of hickeys! OMG! And she's only 15! This is not what we wanted. But mum said "we give her 3 days then give good reason mo kasi lapas". This morning was good enough reason, lambat bangun! 

To be continue.. need to go to work today.

30/04/09 - It seems that the maid have a habit "selongkar". I suspected she "selongkar" our things when me and mum are not in the house. Hope nothing is missing. Yesterday, I was shocked awal pagi kan sudah dia paitung muka pucat macam mayat dengan red lips. Bikin takut. Tomorrow, we're sending her back! By hook or crook, she must go!

*sigh* where can I find a good maid nowadays, tell me?  

01/05/09 - What a relief.. we're sending the maid back today. And what a suprise she can wake up early.

28 Apr 2009

ALLIGATOR FISH?

Recently I went to Kg. Mosolog for a meeting. A pakcik brought a strange kind of fish which I never saw in my life. I asked him what sort of fish is he holding. The pakcik said "ikan buaya". He said it can live without water for a few hours. 

I can see why the pakcik called it "ikan buaya" because of fish's skin it look like an alligator skin. It also can crawl.  Its tail flipflap left and right made me think of a puppy tail.  I took a picture and video so that you can see for yourself.


22 Apr 2009

DINGBATS OFFICE PROTOCOL

I felt like hiting somebody on head couple of hours ago! I am not going to name names. Imagine! Someone working as a clerk for more than 10 YEARS still do not know or understand office protocol. I just don't understand why they hired such person. Or I might be wrong here, they purposely hired bunch of dingbats! as decoration in the office. Even orang kampung knows I do not work for the office yet these bunch of dingbats giving instruction as if I am their "supir".

I keep hinting I do not want to go but they have certain ways to make you feel guilty not helping the kampung people. Damn!

Memang bunch of dingbats! What can I say, for the sake of the kampung people, I helped but dingbats beware! I have hidden claws! Muahahahaa...

AIRASIA - PROMO RM135 KKIA-LCCT

Nah! Harga tambang Airasia menurun lagi. Dari RM186 ke RM135. Tapi ar.. travelling period suda berubah.
Booking Period:6 Apr 2009 - 26 Apr 2009
        Travel Period:5 May 2009 - 31 Jul 2009

20 Apr 2009

HOW POOR IS POOR ANYWAY?

Few hours ago somewhere in Tandek area, Kampung people had approached me asking the procedures of applying government welfare. They said they are very poor. 

While they were talking bragging their poor condition, my eyes caught their handphone model WAH! I can see that their handphone is much expensive than mine. How can their be poor?!

to be continue...

17 Apr 2009

10 Apr 2009

AIRASIA - ATUKOI OMURAH NO TUMULUD KL!

Check out their promo RM186 only return ticket from/to KL/KK
Booking Period:10 Apr 2009 - 19 Apr 2009
Travel Period:1 Aug 2009 - 31 Oct 2009

9 Apr 2009

PUBLIC HOLIDAY - GOOD FRIDAY

Happy Good Friday to those who are celebrating. I am driving to KK tomorrow afternoon. Its a long weekend friends.. lets kopitiam!

PREVENT VISITORS FROM STEALING YOUR BLOG CONTENTS

http://www.deluxetemplates.net/1999/02/how-to-stop-visitors-from-stealing-your.html

7 Apr 2009

GOING BACK TO KOTA MARUDU TODAY

After breakfast, we're going back to Kota Marudu today. But we'll stop by at Kundasang Vege stall on our way. 

6 Apr 2009

CELYN RESORT, KUNDASANG


PEKAN NABALU

On our way to Kundasang, we stop by at my grandmother (Odu Dingkim mum's stepmom - wearing brown blouse in the pic) handicraft stall. 

5 Apr 2009

National Park & Hots Spring Ranau

I am driving to National Park today with my mum, sister okie and ana (and the family). We are going there to spend some family quality time and of course mo relax abis! hehehe... Ko tau la smua jarang2 bersama. Be back on Wednesday morning :)

31 Mar 2009

FLYING TO KUALA LUMPUR

I am flying to Kuala Lumpur early flight tomorrow 7:25am be back on friday night. The PBS Women's Movement of  N.5 Tandek is visiting MOSTI office at Putrajaya on April 2nd before they fly to beijing on the next day. Me?  No, I am not following them because I already been there last year.
So.. ambik kesempatan april 1st and 3rd to meet all my friends and shopping sikit2 hehee.. hope I don't get lost, you know la me ;)

30 Mar 2009

STRANGE ORBS APPEARED IN PICTURES TAKEN AT SARANG BEACH

On the March 28th we sekeluarga went camping at Sarang Beach. My camera caught something. Notice the white orbs (flying white ball) Thats not a moon ya! 

INTERRUPTION OF PHONE LINE & STREAMYX SERVICE

This morning I logged complain to Telekom about my phone line, the phone has no sound at all since last nite. 
*Sigh* The Telekom informed me that there is an interruption of phone line and streamyx service  along Jalan Lotong until April 1st. Thats mean, I have to wait one more day.

25 Mar 2009

HUH? BLU RAY DISC? WHATS THAT?

Few hours ago, me and my bro shawn@nior went to Shopping Complex Karamunsing looking for a waterpurifier nozzle and dinner - everybody at home lazy to cook :( 

On our way out we passed by a DVD store located @ the ground floor. They sell a lot of new DVD movies. 

When I just about to pick up a movies suddenly my bro said "oi! tahu ka? tu jenis blu ray disc. Kita tiada blu ray player la..." 

"huh?! whats that?" I said in blurry.

"haya... ko ni inda up-to-date, selepas dvd, blu ray disc la, lebih terang tu gambar" My bro said.

"om odoh... baru niari sia tau" I said. Hoyo.. This is what happens when ones to attached with kampung life. Ever watch "god must be crazy"? A few more years in kampung, I might be joining their club!  The Jakun Club of course!

POWERFUL QUOTES FROM NAJIB @ THE UMNO GENERAL ASSEMBLY



"Jadinya, mahu tidak mahu, kita mesti berubah untuk kepentingan rakyat. Berubah dari sikap mazmumah kepada sikap mahmudah. Berubah daripada kurang mesra kepada mesra, daripada mementingkan diri kepada mementingkan rakyat, daripada malas kepada rajin kerja, berubah daripada kurang berkhidmat kepada suka berkhidmat. 

"Berubahlah, jika tidak, kita rebah," katanya ketika menyampaikan ucapan perasmian serentak persidangan perwakilan Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri Umno di Pusat Dagangan Dunia Putra, malam tadi. " - articles from NST dd 25/03/09


I say... I'm not a big fan of Najib but his quotes should be knock on everybody's heads not only for the malays but to all races in Malaysia especially community leaders.